Lokale Udstillinger

Medlemmerne har mulighed for at udstille i Kvickly, Helsingør

Det er aftalt, mellem kunstforeningen og Kvickly, at medlemmerne kan udstille på væggen langs rulletrappen i 2 måneder.

Interesserede kan henvende sig til Tove Andresen på tovekresten@gmail.com

Kunstforeningen for Helsingør og Omegn og Kvickly Stjernegade er klar med en ny udstilling af kunstmaleren Francisco Guiterrez Calahorro.

”Sammen om lokal kunst”, fortsætter Kvickly Stjernegade med ny udstilling af endnu en spændende og etableret lokal og international kunstmaler.

Vi er i Kvickly således meget glade for at kunne byde velkommen til Francisco Guiterrez Calahorro.

Francisco er født og opvokset i Madrid og er uddannet teknisk arkitekt på det polytekniske universitet i Madrid.

Allerede da han var helt ung, tegnede han meget. Han har siden taget kurser i brug af farver, men ellers er han autodidakt som kunstmaler.

De sidste 10 år siden har han dedikeret al sin tid til malerkunsten og har udstillet forskellige steder i Spanien og Danmark.

Franciscos stil er figurativ og farverig, præget af hans uddannelse og hans glæde ved at tegne og ved farver. Han holder således meget af impressio- nisme, realisme og abstrakt maleri.

Francisco udtaler således i anledningen af udstillingen:

”At male er for mig den bedste måde at frit udtrykke mine følelser. Når jeg starter på et maleri, tager jeg en dyb indånding og lader mine pensler fange, hvad jeg har indeni mig. Farverne løber gennem mit sind og maler mine tanker blå, grønne, okker eller andre farver. Til at inspirere mig bruger jeg mine minder, mineoplevelser og kærligheden til livet. Naturen er et tema, der altid følger mig i mine værker. Den skønhed, hvormed naturen fremstår for vores sanser, holder aldrig op med at forbløffe mig, uanset omgivelserne: havet, skoven eller blot himlen og dens uendelige forandringer, som glæder os med dens evne til at opsluge os. Lyset er livet i naturen og i mine værker.

Byen og de mange smukke og spændende bygninger er en anden inspiration for mine værker. Mennesker og de steder, de bor og glædes over, er simpelthen mine bedste påskud for at fortælle historier, som enhver kan fortolke på sin egen måde, når de ser mine værker”.

”Jeg glæder mig til at vise min værker frem og invitere jer ind i min farverige verden”.

Francisco har blandt andet udstillet i Centro Cultural Fuente del Berro, Madrid, Helsingør Kunstgalleri, Kunstnertræf 2018, Helsingør, Støberihallen i Hillerød, Art Nordic Kunstmesse, Lokomotivværkstedet i København samt flere andre steder i Spanien og Danmark.

Udstillingen slutter først i November

Ny udstiller i Axeltorv Fysioterapi.

Fernisering og nytårskur torsdag den 12. januar 2023 mellem kl. 17.00-18.00.

Kunstforeningen for Helsingør og Omegn har i samarbejde med Axeltorv Fysioterapi arrangeret en udstilling med kunstmaleren Gabriela Strøm.

Udstillingen åbner i fysioterapiens lokaler, Bjergegade 22. 2. sal, 3000 Helsingør, den 13. januar 2023 og varer til 12 april 2023. Der er fernisering og nytårskur torsdag den 12. januar 2023 kl. 17.00 – 18.00.

Kunstneren vil være tilstede og kunstforeningen vil være vært ved lidt at drikke og sundt at spise. Der er gratis entre og alle er varmt velkomne.

Gabriela Strøm fortæller selv om sin kunst og billeder, at de er glade og positive. De er inspireret af Marshall B. Rosenbergs ”Girafsprog”, der handler om ikke voldelig kommunikation.

Hver giraf er unik. Hver ny giraf danner sit eget udtryk under maleprocessen. I starten styrer hun selv kompositionen, senere bliver det et samspil mellem giraffen og hende. I baggrunden arbejder hun med figurer og blomster, inspireret af omgivelserne og malet med egne fortolkninger og i en monokrom farve som fremhæver giraffens udtryk og kommunikationen med omverdenen.

”  Den frihed at male frit fra fantasien giver glæde og udfordring ”.

Udstillingen varer til den 12. april 2023 og kan ses i Axeltorv Fysioterapis åbningstid og alle er meget velkomne.